Warcraft II pol-1 Forum

Warcraft 2 dalej zyje :)
Teraz jest Cz 14 lis 2024 18:23

Strefa czasowa: UTC [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 251 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Na kogo zagłosujesz podczas zbliżających się wyborów prezydenckich lub zagłosowałbyś gdybyś mógł?
Marek Borowski (SDPl) 3%  3%  [ 1 ]
Włodzimierz Cimoszewicz (SLD) 28%  28%  [ 11 ]
Jarosław Kaczyński (PiS) 15%  15%  [ 6 ]
Donald Tusk (PO) 31%  31%  [ 12 ]
Andrzej Lepper (Samoobrona) 8%  8%  [ 3 ]
Roman Giertych (LPR) 3%  3%  [ 1 ]
Stan Tymiński (???) 0%  0%  [ 0 ]
Piotr Ikonowicz (Nowa Lewica?) - nic nie słyszałem o jego kandydaturze, ale podejrzewam, że się zgłosi 0%  0%  [ 0 ]
Lech Wałęsa (???) - jak wyżej 3%  3%  [ 1 ]
inny (mam nadzieje, że nikogo nie pominąłem) 10%  10%  [ 4 ]
Liczba głosów : 39
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Śr 03 sie 2005 0:31 
Rushing Peon

grał ktoś kiedyś w fallouta? Tam demokracji nie było, a zamiast tego (Kryptopolis i Lynnette), podejmowanie szybkich decyzji przez radników:P osobiście uwazam ze to była mała społeczność ale cóż.. :]

Tytuł:
PostNapisane: Śr 03 sie 2005 8:00 
Peon Slayer

Cholera... Polska wersja fallouta 2... Nazwy... Bolą oczy... Nooooooooooooooooooooooeeeeeezzzzz!!!!!111!!1!!!!1! Litości!!!

A tak poza tym to nawet gdy pominie się fakt że fallout 2 bywał czasami całkowicie wewnętrznie bezsensowny i miasta były tam tworzone na zasadzie miast tematycznych (w związku z czym ciężko gdziekolwiek używać jako podstaw do studiów politycznych) i tak zapominasz o kilku rzeczach:
1. Życie w Vault City (ODMAWIAM UŻYCIA SŁOWA "KRYPTOPOLIS" - który baran wymyślił równie "oryginalną" nazwę?) było dla większości populacji poza wybraną grupą obywateli wyjątkowo nędzne. Owa wybrana grupa obywateli z kolei pławiła się w poczuciu wyższości i wszechogarniającej ignorancji.
2. Istniało i naprawdę potężną siłę stanowiło tam na świecie NCR (nie wiem jak to przełożyli na polski - chodzi mi o republikę na południu) - więc co znaczy "nie było demokracji"?

Tytuł:
PostNapisane: Śr 03 sie 2005 11:49 
MODERATOR

jakie są sondaże prezydenckie to każdy z nas mniejwięcej wie. Ale nie mogłem wytrzymać ze śmiechu (a raczej rozpaczy) gdy zobaczyłem to http://www.wyborczy.pl/index.php?akcja= ... ja=sondaze :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr 03 sie 2005 13:05 
Peon Slayer

Naprawde dobry link flamed. Mimoze nie glosowalo tam jakas ogromna liczba ludzi to mimo wszystko widac ze ci co sa w sondazach najwyzej tutaj sa najnizej :) Gdzie tu logika hehe.

Cytuj:
Polacy wolą populistów i chcą mieć wszystko teraz zaraz a najlepiej JUŻ!
Recz jest w tym ze mozna zrobic wiekszosc rzeczy od razu juz i teraz. Dlaczego jednak tego sie nie robi?

Tytuł:
PostNapisane: Wt 09 sie 2005 22:06 
Całe te wybory to jakaś kpina. Te hasełka typu "uczciwość , "przyszłość" , "sprawiedliwośc", "dobrobyt" itd są imo jakby kartkami wyjętymi z bajek dla dzieci. Dlaczego Ci wszyscy panowie przypominają sobie o nas dopiero przed wyborami? Dlaczego taki np. Tusk czy Cimoszewicz, którzy byli lub są u władzy nie mogli już kiedyś zatroszczyć się o to, co teraz nam tak uroczo obiecują?
Rozbita lewica nie moze nawet wylonic jednego kandydata i wystawia kogos kto ma poparcie rzedu 3% (Borowka sie tylko osmiesza).

Tytuł:
PostNapisane: Wt 09 sie 2005 22:16 
MODERATOR

i co proponujesz? nie iść na wybory? wtedy napewno jakiś LePpeR wygra :/

Tytuł:
PostNapisane: Śr 10 sie 2005 8:12 
Rushing Peon

Tja.. Życzę powodzenia jak wybierzecie Cimoszewicza.. u mnie pare nauczycielek chciało go wybrać ponieważ.. "ŁADNIE SIE UBIERA"..

Ale jedno mnie zastanawia : Co za idioci to są, skoro wybory były bez cimoszewicza.. wszystko ładnie, pięknie ZAJEBIŚCIE, ale.. jak Cimoszewicz do wyborów dołączył to od razu skoczyło mu 30% :// Ja już nie będe tego komentować.. Głosujcie jak chcecie, będzie źle, to sobie przeklinajcie SIEBIE a nie jego ..:/ Bo jeżeli teraz się nie wywali komunizmu z Polski, to juz nigdy się nie wywali, to jest OSTATNIA szansa:// dla mnie nie wiem jak komunista by sie zmieniał - zawsze nim pozostanie, i chodzby mnie ze skory obierali to na niego NIE ZAGŁOSUJE://

Tytuł:
PostNapisane: Śr 10 sie 2005 9:27 
Dlaczego Lepper ma wygrać? On ma swój 10-15% elektorat (głównie wiejski) i póki co Tusk, Cimoszko i Kaczyński znacznie go wyprzedzają.
Bo ich elektorat jest nieco szeszy, Cimoszko ma tzw. twardy elektorat, czyli sa to ludzie ktorzy byli zwiazani z prl i z sentymentu zawsze glosuja na postkomunistow (ich jest naprawde duzo!), Tusk ma elektorat wsrod naiwnych, ktorzy nie pamietaja jego wczesniejszych przygod w polityce. Na marginesie: jego spot reklamowy, jest tak mdly, ze powinno sie go zakazac pokazywac - istna laurka, juz nawet mu sie nie chcialo mowic co zrobi jak go wybiora - przeznaczyl czas na wykreowanie siebie jako idealu, najlepszego z najlepszych.
A kaczor, rzucza tylko tu i tam te swoje haselka o uczciwym panstwie, jakby kompletnie juz nie pamietal, ze w rzadzach AWS byl ministrem sprawiedliwosci i wcale przez ten okres tak super uczciwie nie bylo.

Tak wiec, nie ma kandydata sensownego, trojka liderow jest bardzo kiepska i watpie bym zaufal jednemu z nich.
Na dalszych miejsach jest paru w miare porzadnych, ale z racji tego ze w Polsce zawsze wybiera sie najgorszych, nie maja oni zadnych szans, wiec nie bede o nich sie rozpisywal.

Tytuł:
PostNapisane: Śr 10 sie 2005 9:39 
Rushing Peon

Cytuj:
NIE ZAGŁOSUJE://

Nie wiem czy wiesz, ale jesli TY nie zaglosujesz to twoj glos bierze sasiad z mieszkania obok. Czysta matematyka. A poza tym jestes zbyt mlody aby glosowac :lol:

Cytuj:
Bo jeżeli teraz się nie wywali komunizmu z Polski, to juz nigdy się nie wywali, to jest OSTATNIA szansa:// dla mnie nie wiem jak komunista by sie zmieniał - zawsze nim pozostanie, i chodzby mnie ze skory obierali to na niego

:roll:

Az brak mi slow :| Jaki komunizm, czlowieku? Mamy rok 2005, komuna upadla w 1989! Co ty wogole gadasz? Az mnie qrwa glowa boli gdy slysze pierdoly w stylu "Once Komuch Always Komuch".

Cytuj:
Tja.. Życzę powodzenia jak wybierzecie Cimoszewicza.. u mnie pare nauczycielek chciało go wybrać ponieważ.. "ŁADNIE SIE UBIERA"..

W sumie to duza zaleta. Prezydent pelni w duzym stopniu funkcje reprezentatywne, a taki Kaczynski narazilby Polske na smiech za granica ("Och, to ten gruby gupek z Polska, ahhahaha").

Na posta grunta nie chce mi sie odpowiadac, nie gadam z maszynami AI@300

Tytuł:
PostNapisane: Śr 10 sie 2005 9:52 
MODERATOR

Grunt_2 napisał(a):
Dlaczego Lepper ma wygrać?

Hm...rozwalić to co nie zostało jeszcze rozwalone? No bo co Lepper na razie naprawił? pytam się CO!?

Cytuj:
On ma swój 10-15% elektorat (głównie wiejski)

Nom, bo tych najłatwiej nabrać

Cytuj:
Tusk ma elektorat wsrod naiwnych, ktorzy nie pamietaja jego wczesniejszych przygod w polityce

Niepamiętliwych jak już. Teraz Tusk - wyciąga wnioski z błędów - i poglady ma nieco inne...

jako mod muszę odpowiadać :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr 10 sie 2005 11:18 
Cytuj:

Hm...rozwalić to co nie zostało jeszcze rozwalone? No bo co Lepper na razie naprawił? pytam się CO!?

Pisałem, że u nas zawsze wygrywają najgorsi...

Cytuj:

Nom, bo tych najłatwiej nabrać

Nie tylko. Zyjac na wsi nie widzi sie tego co dzieje sie w panstwie - bo zycie tam toczy sie inaczej. Ich interesuje glownie to, zeby ktos mogl skupic ich zboze, ogorki, cebule, wolowine itd. A Lepper im to obiecuje. Im wiecej nie potrzeba. To elektorat bardzo malo wymagajacy.

Cytuj:
Niepamiętliwych jak już. Teraz Tusk - wyciąga wnioski z błędów - i poglady ma nieco inne...

Tak samo mowiono o SLD w 2001 roku... Wchodzili do sejmu majac 44% poparcia, zapowiadaly sie rzady twardej reki i co z tego wyszlo?
PO nawet jakby wygralo wybory do sejmu to bedzie musialo sobie poszukac jakiegos duzego koalicjanta - wchodzi w gre PiS, tyle ze pisowcy maja inne poglady gospodarcze anizeli PO, wiec jako to bedzie koalicja? Raczej klotnia, ktora doprowadzi do wyborow wiosna 2006 i wtedy to Andrew Lepper bedzie mial najwieksze szanse, bo SLD jeszcze nie odzyska elektoratu zawiedzonych a inne partie nie dadza do tego momentu wybudowac sobie przewagi nad innymi.

Cytuj:
jako mod muszę odpowiadać Laughing

Tytuł:
PostNapisane: Śr 10 sie 2005 16:43 
Rushing Peon

Cytuj:
Nie wiem czy wiesz, ale jesli TY nie zaglosujesz to twoj glos bierze sasiad z mieszkania obok. Czysta matematyka. A poza tym jestes zbyt mlody aby glosowac :lol:

Może i jestem zbyt młody, ale uważam że nie zagłosował bym na niego..

Cytuj:

Az brak mi slow :| Jaki komunizm, czlowieku? Mamy rok 2005, komuna upadla w 1989! Co ty wogole gadasz? Az mnie qrwa glowa boli gdy slysze pierdoly w stylu "Once Komuch Always Komuch".

Tyle że zauważ, że jeżeli on dojdzie do władzy to będzie dopiero chlew.. teraz jest spokojnie, ale to jest bezsensowne co będzie potem jak wybiorą tego obszymura..

Cytuj:
W sumie to duza zaleta. Prezydent pelni w duzym stopniu funkcje reprezentatywne, a taki Kaczynski narazilby Polske na smiech za granica ("Och, to ten gruby gupek z Polska, ahhahaha").

Tja, może i się ładnie ubiera a zamiast głowy konserwę.. Zauważ co Kaczyński zrobił dla WARSZAWY w przeciwienstwie do poprzedniego prezydenta Warszawy..

Tytuł:
PostNapisane: Śr 10 sie 2005 17:08 
Rushing Peon

Cytuj:
Tyle że zauważ, że jeżeli on dojdzie do władzy to będzie dopiero chlew.. teraz jest spokojnie, ale to jest bezsensowne co będzie potem jak wybiorą tego obszymura..

Aj, oj, bardzo konkretne zdanie. Widze, ze jestes bardzo obyty w swiecie polityki. Teraz jest spokojnie? Mozesz to rozwinac? A potem bedzie chlew? :|

Cytuj:
Tja, może i się ładnie ubiera a zamiast głowy konserwę.. Zauważ co Kaczyński zrobił dla WARSZAWY w przeciwienstwie do poprzedniego prezydenta Warszawy..

Bardzo wiele. Np. zlamal konstytucje zabraniajac przejscia Parady Rownosci. A moze sie myle? Nie mieszkam w Warszawie, ale pewnie jest tam teraz tak super, ze reszta Polski wymieka. (moze dlatego, ze to Stolica? :\ )

Wiecie dlaczego ja zaglosuje na Cimoszewicza?

:arrow: Doswiadczony (PZPR, Minister Spraw Zagranicznych, teraz jest marszalkiem sejmu...)
:arrow: Koles ma "jaja", ze sie tak wyraze. Postawil sie szopce komisyjnej ds. PKN Orlen, pokazal Giertychowi i spolce gdzie ich miejsce. Zrobil tym na mnie duze wrazenie i udowodnil, ze nie podda sie zadnym naciskom.
:arrow: Jest to czlowiek ucziwy, obecnie sa wygrzebywane na niego wszystkie brudy jakie mozna znalezc, wkrotce Pan Roman odwola sie do jego zycia w podstawowce aby go jeszcze bardziej skompromitowac ("W roku 1966 zostal pan zlapany w ubikacji na macankach z pewna dziewczyna, czy moze pan rozwinac ten temat?")
:arrow: Koles ma prezencje. Nie jest to 2m Romek czy kluseczka Kaczynski. Nie jest to tez dziecinnie wygladajacy Tusk.
:arrow: Jest rozsadny. Brak w nim Giertychowego radykalizmu i glupoty.

Amen.

Tytuł:
PostNapisane: Śr 10 sie 2005 19:06 
Rushing Peon

powodzenia.. ://

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 0:20 
Peon Slayer

Szycha oskarzasz scaraba o to ze nie bardzoj est obyty w polityce a sam piszesz pierdoly w stylu:
Cytuj:
Az brak mi slow Jaki komunizm, czlowieku? Mamy rok 2005, komuna upadla w 1989! Co ty wogole gadasz? Az mnie qrwa glowa boli gdy slysze pierdoly w stylu "Once Komuch Always Komuch".
Nie znamy historii?? HE?

Cytuj:
Wiecie dlaczego ja zaglosuje na Cimoszewicza?

Gdy to przeczytalem od razu wiedzialem ze teraz beda pierdoly i prosze bardzo:
Cytuj:
Doswiadczony (PZPR, Minister Spraw Zagranicznych, teraz jest marszalkiem sejmu...)
eee... Doswiadczony... Pisalem wczesniej o jego doswiadczeniach. A tak pozatym nie znaczy wcale ze jest dobry, czego zreszta nigdy nie pokazal.
Cytuj:
Koles ma "jaja", ze sie tak wyraze. Postawil sie szopce komisyjnej ds. PKN Orlen, pokazal Giertychowi i spolce gdzie ich miejsce. Zrobil tym na mnie duze wrazenie i udowodnil, ze nie podda sie zadnym naciskom.
Mi sie zdaje ze on nie ma pojecia co to znaczy byc politykiem (tak samo jak i cala ta komisja) co zreszta widac tam bylo jak na dloni.

Cytuj:
Jest to czlowiek ucziwy, obecnie sa wygrzebywane na niego wszystkie brudy jakie mozna znalezc, wkrotce Pan Roman odwola sie do jego zycia w podstawowce aby go jeszcze bardziej skompromitowac ("W roku 1966 zostal pan zlapany w ubikacji na macankach z pewna dziewczyna, czy moze pan rozwinac ten temat?")
Sa wyszukiwane. Wiec jeszcze szukaja. Zreszta po pogladach politycznych widac ze nie jest uczciwy. Kto choc troche zna sie na ekonomii ten wie ze niewazne jaki to bedzie prezydent to i tak przez ten system bedzie zly. Od niego zalezy tlyko czy bedize bardzo zly czy tylko zly. Argumentem potwierdzajacym sa wszystkie dotychczasowe rzady od 1990. A co do wyciagania brodow to jest to jak najbardziej wskazane. Spojrzmy na USA. Nie znajdziesz tam prezydenta umoczonego gdziekolwiek. U nas na luzie do wladzy moze dojsc prezydent formalnie niedoksztalcony. BRAWO POLSKA!

Cytuj:
Koles ma prezencje. Nie jest to 2m Romek czy kluseczka Kaczynski. Nie jest to tez dziecinnie wygladajacy Tusk.
Co mu z prezencji skoro w polityce najwazniejsze jest to co sie robi.
Cytuj:
Jest rozsadny. Brak w nim Giertychowego radykalizmu i glupoty.
Rozsadny?? buhaha Tak wystapienie z kandydatura na prezydenta bylo bardzo rozsadne.

Zreszta...i tak na niego zaglosujesz. Jak inni ktorzy maja zamydlone oczy wizja kolejnej kompromitujacej sie prezydentury.

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 7:50 
Rushing Peon

gg no re

no ale to jest totalne dno.. tak samo jest z Kwaśniewskim jak jest i z Cimoszewiczem.. Pierw obiecanki, potem ludzie po 600 zł tyrają w ciężkiej robocie.. :/ Szyszek, farewell..

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 9:37 
Rushing Peon

Wybacz, Andre, ale prawie nic nie moge zacytowac z twojej wypowiedzi. Napisales dokladnie takie same ogolne bzdury jak scarab.

Cytuj:
Nie znamy historii?? HE?

:|

Nie mowie o historii tylko o waszym podejsciu do spraw zwiazanych z PZPR i komunizmem. Wychodzicie z zalozenia, ze kazdy dzialacz polityczne sprzed roku 1989 to jebany czerwony komuch, ktorego trzeba zlustrowac i zeslac na Sybir.

Cytuj:
Nie znajdziesz tam prezydenta umoczonego gdziekolwiek. U nas na luzie do wladzy moze dojsc prezydent formalnie niedoksztalcony. BRAWO POLSKA!

Watergate. Watergate. Watergate. cöck A co do wyksztalcenia - popatrz chociazby na Busha :lol:

Obrazek

Cytuj:
Co mu z prezencji skoro w polityce najwazniejsze jest to co sie robi.

A zdziwilbys sie jak duze znaczenie ma wyglad. Jest to zwiazane z naszymi najbardziej prymitywnymi instynktami, ktore przez lata cywilizacji nie zostaly wyplewione.

I w sumie nie wiem co ty takimi pogladami reprezentujesz. Dekadentyzm chyba...

Cytuj:
gg no re

no ale to jest totalne dno.. tak samo jest z Kwaśniewskim jak jest i z Cimoszewiczem.. Pierw obiecanki, potem ludzie po 600 zł tyrają w ciężkiej robocie.. :/ Szyszek, farewell..

Scarab, wez spi!@$#j :lol: Nie wiem o czym ty wogole gadasz. Mowisz jakies bzdury, ktore pozornie maja sens, a nie posiadaja zadnej wartosci. Daj sobie spokoj. Jest takie "przyslowie" - "nie w!@#$j sie miedzy wodke a zakaske".

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 9:59 
Rushing Peon

Cytuj:
:|

Nie mowie o historii tylko o waszym podejsciu do spraw zwiazanych z PZPR i komunizmem. Wychodzicie z zalozenia, ze kazdy dzialacz polityczne sprzed roku 1989 to jebany czerwony komuch, ktorego trzeba zlustrowac i zeslac na Sybir.

Bo trzeba go zesłać na Sybir, wszyscy sprzed roku 1989, którzy działali po stronie generała Jaruzelskiego powinni być odegnani od rządów. Mówiłeś coś o szczycie że Kaczyński chciał to przerwać. I DOBRZE ZROBIŁ! A co? Po co niby taka manifestacja? Przecież im to gówno da, ludzie i tak nie będą tych pedałów lubić..:/

Cytuj:
Watergate. Watergate. Watergate. cöck A co do wyksztalcenia - popatrz chociazby na Busha :lol:

W porównaniu do Kerrego Bush nie jest demokratą! Podejmuje sam decyzje, i potrzeba do tego silnej ręki -> Popatrz czy podczas jego rządów, czy coś złego stało się narodowi? (Oprócz zamachów terrorystycznych).

Cytuj:
A zdziwilbys sie jak duze znaczenie ma wyglad. Jest to zwiazane z naszymi najbardziej prymitywnymi instynktami, ktore przez lata cywilizacji nie zostaly wyplewione.

Taki wygląd.. Rzeczywiście.. Jestem piękny to zagłosujcie na mnie, jestem głupi to też na mnie zagłosujcie, ale jak jestem mądry to możecie na mnie nie głosować bo głupi zajmie i tak moje miejsce.. :/

Cytuj:

n/c

Cytuj:
Scarab, wez spi!@$#j :lol: Nie wiem o czym ty wogole gadasz. Mowisz jakies bzdury, ktore pozornie maja sens, a nie posiadaja zadnej wartosci. Daj sobie spokoj. Jest takie "przyslowie" - "nie w!@#$j sie miedzy wodke a zakaske".

Troszkę kultury.. Chociaż trochę.. Noi co? Może Ty możesz sobie zarobić na majbacha (Nie wiem jak się to pisze), a ludzie co? Czytam refleksje polaków na temat ich zarobków :

Pielęgniarka z 30 letnim stażem : 1600 zł
Doktor z 30 letnim stażem : 1900 zł
Informatyk z (UWAGA!) 3 letnim stażem w bankowości : 3360 zł

..

To wcale nie jest tak dużo jak przeliczysz że mieszkasz sam, i masz 1600 zł, a rachunki, pożywienie, prąd? Muli Ci chyba oczy jak sądzisz że po tym obszymurze będzie ci lepiej

btw : a marszałek sejmu dlatego jest bo to tak ładnie ujmując -> Lewica robi co chce w rządzie, a szanowni panowie z LPR, PO i PiS mają ich gdzieś. Nie moga im nic zrobić. A jeżeli wogóle uważasz że Giertych to idiota i żal ci człowieka, to powodzenia - sądze że jeden z mądrzejszych polityków, ale kto tam lubi dzisiaj filozofów i takich którzy oczywiście mądrze gadają..

gl hf gg

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 10:16 
Rushing Peon

FOK IT FOK IT FOK IT GG

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 10:19 
Peon Slayer

Na całość nie chce mi się odpowiadać, ale to chyba wystarczy:

Scarab napisał(a):
Popatrz czy podczas [Busha] rządów, czy coś złego stało się narodowi?

BWAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Piramidalna ignorancja GÓRĄ! GÓRĄ MÓWIĘ! :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 10:34 
MODERATOR

Co ma Bush do wyborów prezydencki w naszym kraju? Zaraz to do SPAMu z nim wywale :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 10:35 
Rushing Peon

Cytuj:
Mówiłeś coś o szczycie że Kaczyński chciał to przerwać. I DOBRZE ZROBIŁ! A co? Po co niby taka manifestacja? Przecież im to gówno da, ludzie i tak nie będą tych pedałów lubić..:/

Racja. Swieta racja. Manifestacje sa bezsensowne. Bo co moze zrobic kilkaset pielegniarek przed gmachem sejmu? NIC TOTALNIE NIC`!11!!1!1!1!!!!!! Manifestacje sa bez sensu :0

Trzeba wziasc przyklad z gornikow - kamien w reke i na policje huuuuraaaaaaaaaaa!

Cytuj:
Taki wygląd.. Rzeczywiście.. Jestem piękny to zagłosujcie na mnie, jestem głupi to też na mnie zagłosujcie, ale jak jestem mądry to możecie na mnie nie głosować bo głupi zajmie i tak moje miejsce.. :/

Czy ja gdzies napisalem, ze wyglad jest najwazniejsza cecha kandydata?

Cytuj:
n/c

:\\

:\\

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 10:39 
Peon Slayer

flamed napisał(a):
Co ma Bush do wyborów prezydencki w naszym kraju? Zaraz to do SPAMu z nim wywale :D

A, sporo. Jest używany jako przykład kompetentnego polityka jakim powinien być nasz prezydent.

...
...
...

BWAHAHAHAHAHA!!! :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 15:17 
Rushing Peon

sądzcie jak chcecie, to wasza sprawa, ja zostaje przy swoim zdaniu..

Lord, co do Busha to masz troche racji:p ale chociaż mnie nie wysmiewaj jak jestem laik z infromacji o ameryce:p

Tytuł:
PostNapisane: Cz 11 sie 2005 15:33 
Peon Slayer

Scarab napisał(a):
Lord, co do Busha to masz troche racji:p ale chociaż mnie nie wysmiewaj jak jestem laik z infromacji o ameryce:p

To byłaby kiepska zasłona nawet przy zwyczajnym popisie ignorancji - ale ten był piramidalny! :lol:

Twoje stwierdzenie: "podczas rządów Busha nie stało się jego narodowi nic złego (pomijając zamachy)". Pomijając już kwestię że to wcale nie czyni go dobrym prezydentem, spójrzmy na ten wspaniały wypis kilku osiągnięć Busha (które w tej chwili wymieniam bez szukania nigdzie i zupełnie bez wcześniejszego rozmyślania nad tą sprawą - gdybym trochę pogrzebał to z pewnością bym znalazł tego sporo więcej):
- spowolnienie gospodarki
- wzrost bezrobocia
- tłamszenie swobód obywatelskich
- degradacja życia publicznego w stopniu jakim by się nie powstydziła 3RP
- alienacja USA od sojuszników i narobienie sobie masy nowych wrogów
- zupełna kompromitacja ONZ w którym Stany stanowiły i tak dominującą siłę

O ile powyższych mógłbyś teoretycznie w danym momencie nie znać (choć powinieneś skoro wydajesz takie stwierdzenia), co czyni tą ignorancję piramidalną? Bez przerwy komentowana w każdej telewizji wojna w Iraku, wraz z całą jej otoczką (nakłamanie amerykanom o broni masowego rażenia jako powód do wojny, ciągle ponoszone olbrzymie koszta, cała masa zabitych i rannych) - jeśli nawet TO miałobybyć "nic", to ja przepraszam, ale chciałbym wrócić do swojego naśmiewania się :lol:.

Słyszałem że Bush raz w swoim życiu ledwie minął się ze śmiercią z rąk podstępnego precelka którym się zadławił - lepiej jednak byłoby dla całego świata (wtym również USA) gdyby ów precelek dokończył wtedy co zaczął :P .

Acha, żeby nie było że nie na temat piszę - nadal z tych wszystkich popieram Tuska.

Tytuł:
PostNapisane: Pt 12 sie 2005 5:06 
Peon Slayer

Cytuj:
Wybacz, Andre, ale prawie nic nie moge zacytowac z twojej wypowiedzi. Napisales dokladnie takie same ogolne bzdury jak scarab.
nic nie mozesz zacytowac a potem cytujesz. :lol: :lol: :lol: :lol:
Cytuj:
Zaraz. Wytlumacz mi jakie mamy miec podejscie do komunizmu. Chcesz mi powiedziec ze powinnismy nie zwracac uwagi na to kto jest z kad? Nie doswiadczyles komuny na wlasnej skorze (twoi rodzice chyba tez nie skoro ci nie powiedzieli co to bylo) wiec nie wiesz co mowisz. Po prostu nie masz pojecia.
Cytuj:
A co do wyksztalcenia - popatrz chociazby na Busha
Chcesz porownywac Busha do Kwasniewskiego? Smiech smiech smiech.

Cytuj:

Gówno prawda. Żadne znaczenie ma wyglad na takim poziomie. Co najwyzej bedzie wygrywal w rankingach na najprzystojsniejszego polityka... Tak jak ostatnio Frasyniuk. A co do drugiej czesci cytatu to podobnie jak scarab N/C. To nie ja glosuje na komucha. OWN3D buahahah.

Cytuj:
A jeżeli wogóle uważasz że Giertych to idiota i żal ci człowieka, to powodzenia - sądze że jeden z mądrzejszych polityków, ale kto tam lubi dzisiaj filozofów i takich którzy oczywiście mądrze gadają..
Dobrze gadasz. W ogole w polityce jest niewiele osob naprawde glupich. Jednak jak juz powiedzialem system robi swoje... Giertych akurat jest chyba najbardziej konserwatywny jesli chodzi o kosciol ale wiemy jak to jest z religia... Poza tym nie chwali sie tak jak Tusk swoimi przodkami (a mialby sie czym pochwalic. oj mialby)co swoja droga w bloku reklamowo-wyborczym wyglada tak zalosnie ze m isie chce smiac. (Ale lepiej mimo wyszstko wyszel niz kaczynski i OMG OMG Borowski, ktoremyu w tle muza Mezo leciala. Wymieklem ze smiechu :lol: :lol: :lol: :lol:

Co do parady równości uwazam ze formalnie miala ona prawo sie odbyc. Nie mozna bylo jej zakazac. Ale Kaczynski umysl ma niewielki i zamiast pomyslec przez chwile zrobil to co bylo najwygodniejsze. Co wiec ja bym zrobil na jego miejscu? Ano owszem puscil ta parade ale walnal bym jej gdzies droge na obrzezach miasta i niech sie bujaja tam. Nie chcialbym by moj syn ogladal gejów jak sie publicznie caluja. Nie mam nic przeciwko gejom jesli mi nie wpieprzaja sie tam gdzie nie trzeba. Druga sprawa to to ze c geje to chyba tez jacys nietegi sa bo zastanowmy sie co ma znaczyc manifestowanie tego jaka ma sie orientacje sexualna? Tutaj ładnie powiedzial kiedys w Radiu Zet Rokita ze to tak prywatna sprawa ze wydaje sie to smeiszne i bezsensowne. To tak jakbysmy my (znaczy sie heterycy) rowniez wyszli na ulice i skandowali ze jestesmy heterykami. Glupota gejow? Nie. Wg. mnie chca byc wszedzie zauwazeni. Nie rozumiem co oni se mysla. Ze beda w przyszlosci wiekszoscia?

Co do busha lord ale jakby nie bylo busha to bylby kerry. A wtedy nie smialbys sie raczej tylko lzyl ameryke... Co to w ogole sa za poglady by pozwolic na aborcje (niby to jest ujete jakos bardizej cywilizowanie ale sprowadza sie do jednego - zezwolenie na aborcje) Poza tym Bush to jest wlasnie pokaz charakteru i silnej reki. Jakim by nie byl prezydentem to nie mozna mu tego odmowic. Kerry jakby dostal w 2 wieze to by sie najprawdopodobniej osral w gacie i siedzial pod stolem... Nie bez przyczyny Bush zmiotl go w czasie debaty telewizyjnej. A teraz porownajcie go z Kwasniewskim hehehe. Male to, glupie i jeszcze nikt go nie lubi :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt 12 sie 2005 9:19 
Peon Slayer

Andrzej napisał(a):
Poza tym Bush to jest wlasnie pokaz charakteru i silnej reki.

Bush to żadna silna ręka, bo nim kierują "znajomi" zza kulis, zaś jego "charakter" to po prostu ośli upór w trzymaniu się katastrofalnie złych decyzji i bredzenie głupot w telewizji. Rzeczywiście, wspaniałe cechy. Jeśli Bush jest pokazem czegokolwiek, to tego że w dzisiejszym świecie nawet szympans (o ile urodzony na amerykańskiej ziemi - patrz konstytucja USA) może rządzić najpotężniejszym krajem świata i siedzieć na największym na Ziemi arsenale broni jądrowej.

Poza tym nie widzę w jaki sposób ta dyskusyjna "silna ręka" w czymkolwiek ratuje Bushową prezydenturę - ja tam wolałbym być nieco "słabszą ręką" rządzony, ale przynajmniej przez kogoś dającego oznaki kompetencji, zamiast żyć pod "silną ręką" skończonego, upartego debila. A Bush to dla mnie Pan Precelek i nie zapowiada się żeby kiedykolwiek to się miało zmienić. Każdy inny kandydat jakiego wystawiali demokraci (o republikanach nie jestem pewien) byłby lepszy od Pana Precelka.

A tak w ogóle to wydaje mi się że wcale nawet nie spojrzałeś na "listę dokonań" zanim to wszystko napisałeś.

Cytuj:
Nie bez przyczyny Bush zmiotl go w czasie debaty telewizyjnej.

Zmiótł go jak ta cholera. Tak go zmiótł że aż jego kosztem Kerremu się po tej debacie polepszyły sondarze, a ankietowani odpowiadali że Kerry wygrał debatę. Oj jak on go zmiótł.

[zabezpieczenie przeciwko przeniesieniu za OT] A tak swoją drogą, to nadal popieram Tuska :lol: .

Tytuł:
PostNapisane: Pt 12 sie 2005 9:23 
MODERATOR

Cytuj:
Chcesz mi powiedziec ze powinnismy nie zwracac uwagi na to kto jest z kad

Skąd. Ważne skąd, ale ważne też co tam robił. Napewno byli tam na górze ludzie ,którzy chcieli dobrze dla ludu. Czy Cimoszewicz taki był? Niewiem ale nie słyszałem ,zeby za komuny coś złego zrobił.

Cytuj:
Gówno prawda. Żadne znaczenie ma wyglad na takim poziomie

Troche ideologicznie do tego podchodzisz. Podobnie jak ja chciałbys by wygląd nie miał znaczenia. Niestety jak ktoś już napisał jesteśmy prymitywni i najpierw oceniamy po wygladzie ,może tego nie okazujemy ,ale tak robimy :/

Cytuj:
jeżeli wogóle uważasz że Giertych to idiota i żal ci człowieka, to powodzenia - sądze że jeden z mądrzejszych polityków

Mądry?Chamski i sprytny. NIe podaje przykładów chociaż macie je naprzykład w komisji. Wy też nie podaliście.

Cytuj:
Poza tym nie chwali sie tak jak Tusk swoimi przodkami (a mialby sie czym pochwalic. oj mialby)co swoja droga w bloku reklamowo-wyborczym wyglada tak zalosnie ze m isie chce smiac.

Tusk się nimi nie chwali. Nie mówi "patrzcie jak mój wujek/dziadek/ojciec.babcia/ciocia/pradziadek wiele robili" On tylko zaznacza swoje korzenie kaszubskie które dla mnie nie mają znaczenia. A co do drugiej części twojego zdania to jak to się ma do tego co mówiłeś o wyglądzie? :lol:

Cytuj:
Nie chcialbym by moj syn ogladal gejów jak sie publicznie caluja

Ja synowi powiedziałbym tak (zakładając ,że żyjemy w normalnym kraju nie w Polsce) "zobacz synu to wolny kraj, możesz ożenić się i z facetem iz kobieta - twój wybór" a dlaczego? Poprostu mnie taki widok nie przeraża. Niech robią sobie co chcą. Przeciesz od pocałunków nikomu nic złego się nie stało.

Teraz trochę na temat. Tusk ma u mnie jeden jeszcze plus. Chce debaty TV z innymi politykami - na wzór tej z USA pewnie ,ale mi się to podoba. Można doskonale porównać ludzi stojących po przeciwnej stronie barykady.

Tytuł:
PostNapisane: Pt 12 sie 2005 10:52 
Rushing Peon

flamed napisał(a):

Cytuj:
jeżeli wogóle uważasz że Giertych to idiota i żal ci człowieka, to powodzenia - sądze że jeden z mądrzejszych polityków

Mądry?Chamski i sprytny. NIe podaje przykładów chociaż macie je naprzykład w komisji. Wy też nie podaliście.

Przecież to o to w tym gównie chodzi nie? Chamstwo i spryt - Bo potrafi powiedzieć prawdę prosto w oczy! Chamski i sptyrny jset jeszcze dlatego że MUSI w komisji wydobywać odpowiednie informacje od tych którzy owych infromacji nie chcą udzielić. Zastanów dlaczego również Giertych nie chciał iść do kandydatury na prezydenta? Bo nie chciał być taki głupi i wie że dorobi się o wiele gorszej opinii jaką mają teraz o nim ludzie O.o

Cytuj:
Troche ideologicznie do tego podchodzisz. Podobnie jak ja chciałbys by wygląd nie miał znaczenia. Niestety jak ktoś już napisał jesteśmy prymitywni i najpierw oceniamy po wygladzie ,może tego nie okazujemy ,ale tak robimy :/

Kto tak powiedział że ktoś jest prymitywny? Liczy się to co ktoś zrobił! Zauważ takiego Wałęsę -> Wygląda jak obszymur z krzaków który został elektrykiem, ale uwolnił Polskę z kajdan PRLowskiego Kraju.

Cytuj:
Ja synowi powiedziałbym tak (zakładając ,że żyjemy w normalnym kraju nie w Polsce) "zobacz synu to wolny kraj, możesz ożenić się i z facetem iz kobieta - twój wybór" a dlaczego? Poprostu mnie taki widok nie przeraża. Niech robią sobie co chcą. Przeciesz od pocałunków nikomu nic złego się nie stało.

A Ty wiesz że takie poglądy w stosunku do młodego dziecka, mogą ulec jakiemuś zaburzeniu? Dziecko nie będzie wiedziało, między czym wybrać -Być ośmieszonym pedałem, czy być heteroseksualnym mężczyzną..

Cytuj:
Dobrze gadasz. W ogole w polityce jest niewiele osob naprawde glupich.

ROTFL! :lol: tam praktycznie wszsycy są tacy sami, oprócz paru wyjątków:p wszyscy chcą pokazać swoje burackie mordy, które jak widać nie są zbyt piękne, i mówią jak to pięknie będzie jak ich się wybierze, a następnie pokazują kamerą na ich tors jak dumnie go wypinają! Och! Szkoda jeszcze że dupy nie pokazał ala Skiba-Buzek..

Tytuł:
PostNapisane: Pt 12 sie 2005 11:02 
Peon Slayer

Scarab napisał(a):
Przecież to o to w tym gównie chodzi nie? Chamstwo i spryt - Bo potrafi powiedzieć prawdę prosto w oczy!

Chamstwo jako pozytywna cecha? Cóż, w takim razie wszyscy wołajcie za mną - DRESA NA PREZYDENTA!

Acha, flamed źle to określił z tym sprytem - nie chodzi tu o "spryt", tylko bardziej o cwaniactwo.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 251 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC [ DST ]