Avenger_ napisał(a):
Ja jestem z tych upierdliwszych.. pisze sie wziąć a nie
Cytuj:
zwłaszcza jak wziąść pod uwagę
~4h snu i pisanie długiego posta robią człowiekowi takie rzeczy z ortografią.
flamed napisał(a):
Mnie ten pierwszy sposób, czyli, że admin musi potwierdzić strasznie wkurza, gdy się rejestruje na forum, ale LZ napisał, że przy 2 rozwiązaniu jest sporo pracy, tak więc skłaniam się ku temu 1

Jeśli byle potwierdzenie przez admina cię już wkurza, to to rozwiązanie pośle cię w miasto z siekierą - tutaj w ogóle nie będzie można się rejestrować. Powstanie jakaś forma kanału przez który będzie można prosić admina o utworzenie konta, samemu jednak poza napisaniem jako "gość" posta z prośbą nic więcej nie zrobisz. Dlaczego trzeba aż tak drastycznie? Otóż nawet jeśli się włączy ową "aktywację przez admina", to nowi użytkownicy i tak się dodają do listy - jedyna roznica to to, że nie mogą pisać (no i że admin będzie musiał się babrać z tonami dodatkowego spamu). Jak zauważysz, 98% spambotów to w zupełności wystarcza - wrzucają linki do profili żeby znajdowały je spiderki wyszukiwarek i tyle.
A co do pracy przy rozwiązaniu 2... to nawet nie chodzi o jej ilość (choć jest jej sporo), ale o to że nie ma kto jej wykonać - na przeszkodzie stoi parę haseł, które ma yco i tylko yco, a jego to już nie słychać od dawna (nic nie pisał już od dwóch miesięcy, a jak nie liczyć trzech ostatnich postów to od ponad pół roku). Ani on więc ich nam nie przekaże, ani sam tego upgrade nie zrobi.
AA(UR)-Ypeeh napisał(a):
Opcja nr 1 jest ok. Do dzieła.
A więc opcja nr.1 ... Jest przy niej jedna kwestia, która może być dla coniektórych problemem. Zakłada ona że admin zamknie rejestrację, a później będzie pilnował nowych userów i zakładał im konta. Problem jest tutaj dość śmieszny - mówiąc "admin to, admin tamto zrobi", nie mamy poza ycem oficjalnego admina, a ten jak już wspominałem pokazuje się raczej nieczęsto. Istnieje możliwość abym sam się tym zajął - po uprzedmin awansie uprawnień do administratorskich. Tutaj pojawia się jednak kolejny problem - jak nie ma yca, to kto miałby mnie awansować? Cóż, rozwiązanie i tego problemu jak najbardziej istnieje i jest w moim zasięgu, ale nie bardzo mi się uśmiecha ide takiego samoosadzenia się na stołku (ani osadzania na nim kogo innego z obejściem w ten sposób yca) - tymczasem spambotowe wpisy będą nam się tutaj wesoło namnożać (przy obecnym tempie obstawiam że za tydzień będzie więcej kont spambotów niż prawdziwych kont użytkowników - i liczę tutaj oczywiście tych nieaktywnych). Opinie?