Dzieki LZ

z Shoutboxa zniknelo zanim przeczytalem. Moglem sam temat zalozyc

Lord_Zabujca napisał(a):
Yco, Guild Wars bardzo dużo się zmieniło w grze od ostatniej Twojej wizyty
Niestety Tytus, w ta gierke fajnie gra sie tylko ze znajomymi, a ja mam malo czasu i pewnie niezbyt czesto bym sie pokazywal... jeszcze sie zastanowie

A na marginesie - o jakich zmianach mowisz?
Andrzej napisał(a):
Yco slyszales o grze warcraft 2?
Gdzies mi sie kiedys o uszy obilo
Lord_Zabujca napisał(a):
FO3? Huh. Na PC przecież też jest.
Tak, ale na moim juz niezbyt nowym lapku chodzi troche kiepsko i przyjemnosc z grania jest prawie zadna. Do tego, zamiast kupowac nowego kompa, wolalem wydac polowe mniej i nie martwic sie o wymagania/sterowniki/wirusy itp. Do tego mam juz 40'' TV wiec wybor byl prosty
Lord_Zabujca napisał(a):
Może Dragon Age, nie próbowałem jeszcze.
To bedzie moj nastepny zakup

Chociaz moze najpierw jeszcze sprobuje w Mass Effect (pierwsza czesc, mozna kupic uzywana za 20 EUR) i poczekam az uzywki ME2 i DAO stanieja

Lord_Zabujca napisał(a):
Ciekawe gry których możesz nie znać wywodzące się z mniejszych studiów: DROD 1,2 i 3 (logiczne, bardzo dobre), Braid (logiczna/platformowa, bardzo oryginalna mechanicznie), Geneforge (RPG, cała seria, nie zrażać się grafiką), Dwarf Fortress (darmowa, lepiej pewnie poczekać na update), I Wanna Be The Guy (darmowa platformówka, każdy powinien przejść choć raz ), n (darmowa platformówka)
Z wymienionych gralem w demo Braid (na X360, bardzo fajna) i N+ (na X360 nie darmowa, ale dosc tania). Reszta chyba tylko na PC, ale wyprobuje.
Lord_Zabujca napisał(a):
Ciekawe gry które możesz znać z większych studiów: Serious Sam + Second Encounter (FPS), Dawn of War + 2 pierwsze dodatki (RTS), Company of Heroes + dodatki (RTS), Civilization 4 + dodatki (każdy pewnie wie co to jest) + mody: Rise of Mankind 2 (niesamowicie rozbudowuje podstawę) i Fall From Heaven 2 (znakomity TC do dark fantasy), jeszcze parę innych gier które może później sobie przypomnę
SS i CIV znam, reszte trzeba bedzie wpisac na liste 'do sprawdzenia'
Lord_Zabujca napisał(a):
Ciekawe starsze i "starsze" gry które mogłeś ominąć: Arcanum (steampunkowy RPG, za mało takich jest), VTM:Bloodlines (fpp RPG, pierwsza połowa jest świetna, druga ma syndrom "nie dokończyliśmy, a musimy już wydać" i może być spokojnie pominięta), Master of Magic (civ w świecie fantasy), Master of Orion 1 i 2 (civ w kosmosie), Fallout 1 i 2 (RPG mające niewiele wspólnego z FO3 - w dobrym sensie), Star Control 2 (przygodowa/ekonomiczna/arcade, bardzo polecam) i sporo innych których w tej chwili nie pamiętam
Arcanum mam juz od dawna i rzeczywiscie godna polecenia. Z MOO zarwalem kilka nocy, chyba z tej gierki pochodzi twoj avatar. Fallouta uwielbiam i dla F3 specjalnie kupilem konsole. Reszta takze trafia na liste

Lord_Zabujca napisał(a):
A, tak, jeszcze są Majesty + dodatek (świetny i oryginalny RTS), Majesty 2 (w pewnym wymiarze lepsze niż 1, w innym gorsze), Tropico 1 + dodatek, Tropico 3 (strategia ekonomiczna), World of Goo (logiczna), Eets (logiczna)
WoG faktycznie wymiata

Tropico kiedys probowalem ale jakos mnie nie wciagnela. Zobacze co i jak z Majesty i Eets.
Dzieki za propozycje. Dorzuce tylko ze na X360 pogralem jeszcze troche w Obliviona, Bioshock, PGR4 i Fable, do tego pare arcade'ow - BubbleBobble i Trials HD. Fajnie sie gra w UNO online

Jak ktos ma X360 niech da znac, chetnie bym w cos zagral online.
Pozdrowienia.