Warcraft II pol-1 Forum

Warcraft 2 dalej zyje :)
Teraz jest Pt 04 kwi 2025 7:48

Strefa czasowa: UTC [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 251 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Na kogo zagłosujesz podczas zbliżających się wyborów prezydenckich lub zagłosowałbyś gdybyś mógł?
Marek Borowski (SDPl) 3%  3%  [ 1 ]
Włodzimierz Cimoszewicz (SLD) 28%  28%  [ 11 ]
Jarosław Kaczyński (PiS) 15%  15%  [ 6 ]
Donald Tusk (PO) 31%  31%  [ 12 ]
Andrzej Lepper (Samoobrona) 8%  8%  [ 3 ]
Roman Giertych (LPR) 3%  3%  [ 1 ]
Stan Tymiński (???) 0%  0%  [ 0 ]
Piotr Ikonowicz (Nowa Lewica?) - nic nie słyszałem o jego kandydaturze, ale podejrzewam, że się zgłosi 0%  0%  [ 0 ]
Lech Wałęsa (???) - jak wyżej 3%  3%  [ 1 ]
inny (mam nadzieje, że nikogo nie pominąłem) 10%  10%  [ 4 ]
Liczba głosów : 39
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Wt 26 lip 2005 21:04 
Rushing Peon

ja oddalem glos na kaczynskiego, ale rowniez tusk moglby byc.. co do cimoszewicza to nie chcialbym na prezydenta - przeciez jest zamieszany w afere ktoras tam, nawet nie pamietam ktora :P z reszta jest po stronie lewicy, brzydze sie nimi.. religa ? z polski zrobilby sie jeden wielki caritas i szpital ktory i tak nadal nie mialby pieniedzy:/ Walesa ma za soba juz kilka lat praktyki jako prezydent, ale wiekszosc innych politykow nie chciala by go nawet sluchac, wiec ? Kaczynski albo Tusk...

Giertych umie przemowic do ludzi O.o jesli ktokolwiek chcialby go sluchac, bo naprawde podziwiam go jak rozmawia z ludzmi..:/

Tytuł:
PostNapisane: Śr 27 lip 2005 0:34 
Ej, ale z LPR startuje Maciej Giertych, a nie Roman ... Poza tym TO NIE Jaroslaw Kaczynski tylko Lech ;/Tak, tak jak Lech piwo, badz Lech Soccer Tour 2005 :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr 27 lip 2005 4:05 
Peon Slayer

AA(UR)-Ypeeh napisał(a):
Proszę o przykłady rozwiązań lewicowych stosowanych przez partie prawicowe, bardzo mnie to ciekawi.

A chociazby zwiekszenie zasilku dla bezrobotnych. Rozwiazanie w 100% lewicowe.
Partie prawicowe, (tzn. PiS, PO, LPR - czyli nie wszystkie) nie sa wiec w 100% prawicowe. Wezmy taki LPR. Tam oni jak na prawice rpzystalo staraja sie byc konserwatywni. Czyli szanuja tradycje, religie itd. Jednak rozwiazania ekonomiczne maja jak najbardziej lewicowe. Poco mam glosowac (hipotetycznie) na prawice-lewice, skoro moge glosowac na 100% - prawice, ktora w polsce istnieje.

Tytuł:
PostNapisane: Śr 27 lip 2005 10:49 
Włodzimierz Cimoszewicz
przede wszystkim DOŚWIADCZENIE w polityce, Kwaśniewski też miał czerwoną przeszłość i niebył złym prezydentem !
A 100% prawicową partią jest np ONR - Organizacja Narodowo Radykalna !

Tytuł:
PostNapisane: Śr 27 lip 2005 12:55 
Lusted & Hasted Peon

Andrzej napisał(a):
AA(UR)-Ypeeh napisał(a):
Proszę o przykłady rozwiązań lewicowych stosowanych przez partie prawicowe, bardzo mnie to ciekawi.

A chociazby zwiekszenie zasilku dla bezrobotnych. Rozwiazanie w 100% lewicowe.
Partie prawicowe, (tzn. PiS, PO, LPR - czyli nie wszystkie) nie sa wiec w 100% prawicowe. Wezmy taki LPR. Tam oni jak na prawice rpzystalo staraja sie byc konserwatywni. Czyli szanuja tradycje, religie itd. Jednak rozwiazania ekonomiczne maja jak najbardziej lewicowe. Poco mam glosowac (hipotetycznie) na prawice-lewice, skoro moge glosowac na 100% - prawice, ktora w polsce istnieje.

W Polsce prawicowość partii lub lewicowość odnosi się do stosunku do Kościoła nie do ekonomii. To jest polski paradoks!

Tytuł:
PostNapisane: Śr 27 lip 2005 13:35 
Peon Slayer

Do kosciola to przedewszystkim. Ale religia a ekonomia to 2 rozne rzeczy. Majac lewicowe poglady ekonomiczne niewiele sie zdziala. Przyklad? Dotychczasowe rzady...
Cytuj:
Włodzimierz Cimoszewicz
przede wszystkim DOŚWIADCZENIE w polityce, Kwaśniewski też miał czerwoną przeszłość i niebył złym prezydentem !

Włodek C. - tak doswiadczenie. Doswiadczenie wyjatkowe bo juz jako wyjatkowy młodziak PZPR-owiec dzialal juz. To dla mnie juedna z najwiekszych szuj lewicy. Nie zmienil pogladow choc mial wiele okazji. Była solidarnosc, byly strajki. Nawet po 89 mogl jeszce zmienic sie. Ale nie. On wolal komune... Najlepiej dac mu pistolet to szczelal by do ludzi jak jego "wspaniały" ojczulek (kazdy chyba rozumie o co chodzi).
Co on moze zawojowac.
A Kwaśniewski? Mało ci jego wspaniałych dokonan? Tego osmieszania Polski? Co to za wizytowka panstwa za ktora panstwo nie stoi...Nie mial pojecia i nadal nie ma co to prezydentura. Umial tylko rozdawac medale i udawac madrego. Poza tym byl falszywy wobec ojczyzny a takze osobiscie. (przyklad bardzo prosty gdy nabijal sie kiedys z Jana Pawła II calujacego ziemie...niedlugo czasu minelo - wielki katolik.)Mogl zrobic naprawde wiele ale po prostu nie umial. Ale czego mozemy sie spodziewac po czlowieku ktory nawet studiow nie ukonczyl (omg ta rzecz przebija wszystkie...oczywiscie jest jeszcze samoobrona :P, ale oni nie sa prezydentami ),i ktory na zwycieskie (naprawde nie rozumiem czemu ludzie byli tacy du...)wybory przylecial/przyjechal nachlany.

Tytuł:
PostNapisane: Śr 27 lip 2005 20:29 
Lusted & Hasted Peon

Andrzej napisał(a):
Do kosciola to przedewszystkim. Ale religia a ekonomia to 2 rozne rzeczy. Majac lewicowe poglady ekonomiczne niewiele sie zdziala. Przyklad? Dotychczasowe rzady...

Andrzeju po pierwsze nie uważnie czytałeś moje początkowe wypowiedzi. Pisałem iż prezyden nie bardzo ma wpływ na politykę wewnętrzną.
Nie jest to dyskusia o partiach i ich programach a o wyborach prezydenckich. Jeżeli byśmy rozmawiali o partiach to w 100% się z tobą zgadzam.

Cytuj:
Włodzimierz Cimoszewicz

Andrzej napisał(a):
Włodek C. - tak doswiadczenie. Doswiadczenie wyjatkowe bo juz jako wyjatkowy młodziak PZPR-owiec dzialal juz. To dla mnie juedna z najwiekszych szuj lewicy. Nie zmienil pogladow choc mial wiele okazji. Była solidarnosc, byly strajki. Nawet po 89 mogl jeszce zmienic sie. Ale nie. On wolal komune... Najlepiej dac mu pistolet to szczelal by do ludzi jak jego "wspaniały" ojczulek (kazdy chyba rozumie o co chodzi).
Co on moze zawojowac.
A Kwaśniewski? Mało ci jego wspaniałych dokonan? Tego osmieszania Polski? Co to za wizytowka panstwa za ktora panstwo nie stoi...Nie mial pojecia i nadal nie ma co to prezydentura. Umial tylko rozdawac medale i udawac madrego. Poza tym byl falszywy wobec ojczyzny a takze osobiscie. (przyklad bardzo prosty gdy nabijal sie kiedys z Jana Pawła II calujacego ziemie...niedlugo czasu minelo - wielki katolik.)Mogl zrobic naprawde wiele ale po prostu nie umial. Ale czego mozemy sie spodziewac po czlowieku ktory nawet studiow nie ukonczyl (omg ta rzecz przebija wszystkie...oczywiscie jest jeszcze samoobrona :P, ale oni nie sa prezydentami ),i ktory na zwycieskie (naprawde nie rozumiem czemu ludzie byli tacy du...)wybory przylecial/przyjechal nachlany.

1. Możemy ganić polityków lewicy za to co robili nie ma problemu. Każdy z nas ma jakieś rzeczy na swoim sumieniu. Jeżeli chodzi o Cimoszewicza to ma chłop swoje poglądy i się ich trzyma. Nie są to poglądy komunistyczne tylko raczej socjalistyczne a to wielka różnica. Był w partii ok, ale w tamtych czasach dużo ludzi było. Nawet np. KUROŃ był swego czasu w partii. Poglądy ma takie jakie ma i to jest jego prawo. Stosunek do Kościoła ma lewicowy, stosunek do gospodarki centrowy, nie jest uwikłany (przynajmniej tak sądzę) w afery. Kilkakrotnie udowodnił że przedkładał interes Polski nad interes partyjny. Dodatkowo jak dla mnie plusem jest to, że mieszka obok Białegostoku.

2. Weźmy pod lupę Tuska jako kandydata na prezydenta. Niestałość w prowadzeniu jednolitej polityki oraz zmienianie partii wraz z spadającymi sądażami.
Przykład. Początek kariery KLD (Kongres Liberalno Demokratyczny)
Środek kariery w UW (Uni Wolności)
Obecnie w PO (Platforma Obywatelska)
Jest mało wyrazisty jako człowiek. Tak jak pisałem brakuje mu charyzmy. Za mało zdecydowany w swoim postępowaniu, nie widziałem żeby jak wymaga tego sytuacja potrafił się przeciwstawić zdecydowanie większości.

Inną sprawą są wybory parlamentarne. Będę głosował na PO i nikt mnie nie przekona żebym głosował na inną partię.
Jednak wybory prezydenckie to głosowanie na osobę a parlamentarne na program. ( Przynajmniej tak powinno być). :)

Ostatnio edytowano Śr 27 lip 2005 22:11 przez sir_Zeli, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr 27 lip 2005 20:48 
Peon Slayer

Aj tus mnie uspokoil :)
Ale ja dlatego nie bede glosowal ani na tuska ani na cimoszewicza poniewaz sa (a raczej jest :P ) kandydaci po prostu lepsi.
Ale tutaj juz nie dyskutujmy bo to bedzie nawalanka w stylu ten jest lepszy od tego bo...i nic z tego nie wyniknie :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr 27 lip 2005 21:43 
Rushing Peon

Zaden z obecnych kandydatow nie nadajse sie na prezydenta. Taka jest prawda. Wszyscy umieja szumnie mowic czego to nie zrobia dla Polski ale gdy dostano stolek to przez 5 lat ciulaja panstwo i biora kase. Włodeka szanuje za to ze trzyma sie swoich pogladow a nie zmienia ich co 5 minut oraz ze zna sie na polityce - juz jako minister spraw zagranicznych pokazał klase a nie jak reszta politykow sld, ktorzy popadaja w kolejne afery, maja wyroki itp. I to co zrobil z komisja sledcza - wreszcie ktos ich olał - bo i kim oni sa ze trzeba sie ich sluchac. A romus giertych juz go chcial odwolywac i do prokuratury biegal - ten gosc jest skrzywiona na maxa. Ogolnie gdybym mogl glosowac to i tak bym nie poszedl do urny :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr 27 lip 2005 22:14 
MODERATOR

Zaglosowałby, gdybym mógl na Tuska. Podobają mi się jego poglądy i rozwiązania na temat rynku,przedsiębiorstw,podatków,dyplomacji jedynym jego minusem jest Rokita. A to dlatego ,że Janu Mari bliżej do populistycznego PISu :/ Tusk dał przykład ,że potrafi postawić na swoim wbrew większości (ta sprawa z Żyta G.)... Ale jak napisano w Polityce "cechy które mogą Tuskowi pomoć w prezydenturze mogą mu paradoksalnie przeszkodzić w kampanii wyborczej"

Cimoszewicz - nic do neigo nie mam i postawiłbym go na drugim miejscu
Kaczka - jego IV RP to utopia. I chętnie by stworzył państwo policyjne. Z scentralizowanym rynkiem :/
Giertych - z cała rodzinką oraz MW wysłać ich jak najdalej stąd...nie chce ,żeby rządzili mną ludzie ,którzy są "wielkimi chrześcijanami" a rzucają kamieniami w innych....
Borowski - SDPL jak i start w wyborach to tylko marsz po władzę na którą ten pan ma ochotę. Widać ,ze mu się nie udaje naszczęście
Religa - Polska potrzebuje neurologa (jak nie grabaża) a nie kardiologa (za późno) poza tym moja mama (lekarka) parę lat temu na zjezdzie lekarzy widzała go pijanego z wódką w kieszeni (serio!) :lol:
Lepper - buraki powinny rosnać w ziemi. Ale chyba lepszy niż Giertych...

a teraz apel do tych co mogą głosować
DOROŚLI! WYBIERZCIE JAK NAJMNIEJSZE ZŁO I ZAGŁOSUJCIE LEPIEJ NIŻ POPRZEDNIO OK? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt 29 lip 2005 11:11 
Peon Slayer

Ja dla odmiany nie powiem na kogo zaglosuje, zostawie to tylko i wylacznie dla siebie. Z drugiej strony, prezydent to osoba bardziej reprezentujaca kraj niz mogaca wniesc jakies istotne zmiany, moze conajwyzej nie podpisac ustawy :P

Tytuł:
PostNapisane: So 30 lip 2005 13:34 
Lusted & Hasted Peon

Oglądałem obszernymi fragmentami przesłuchanie Cimoszewicza w orlenwskiej komisji śledczej. Muszę stwierdzić że Cimoszewicz miał rację iż wyszedł z niej poprzednio. 80% pytań nie było związanych z Orlenem!

Na przykład że wiął pieniądze od córki i tego nie zgłosił w urzędzie podatkowym. (Ja co kiedyś dostawałem kasę od mamy. Pewnie powinienem zgłosić to w urzędzie i zapłacić podatek. ;)) Ale co to ma do Orlenu.

Lub
Jak Pan został ministrem to był Pan jeszcze w strukturach jakiejś tam firmy. Odpowiedź. Nie pamiętam dokłanych dat ale po otrzymaniu nominacji zrezygnowałem z fukcji w radzie nadzorczej tej firmy.
Pytanie. Więc przyzanje Pan że mógł być przez pewien czas ministrem i działać w firmie a przez to złamał Pan ustawę.
No wybaczcie ale to kretyn pyta i stwierdza.
Ja bym nie rzucił roboty dopuki bym nie miał następnej na ręku.

Sorrki za nie dokładne cytowanie ale nie nagrywałem tego. ;)

Tak czy owak mówiąc szczerze nie miałem pewności w 100% żeby na Cimoszewicza głosować. Teraz mam i nie ważne że jest czerwony!

Tytuł:
PostNapisane: So 30 lip 2005 15:36 
Peon Slayer

Glosujesz na niego bo rzekomo mial racje w tej sytuacji?
Ja tam nie wiem nie ogladalem i nie zainteresowalem sie zreszta jakos sprawa orlenowska. Nie interesuje mnie to za bardzo. Z pewnoscia wielu urzednikow jest umoczyonych w tym ale co z tego skoro i tak wiekoszcsci sie nie dowiemy.

Cytuj:
. Teraz mam i nie ważne że jest czerwony!
A ja wlasnie nie bede na niego glosowac przede wszystkim dlatego ze nie tylko byl czerwony ale jest i zawsze bedzie. Czy tego chcesz czy nie chcesz.

Tytuł:
PostNapisane: N 31 lip 2005 12:13 
W polsce trzeba zrobic rebelie a mianowicie zrobic MOCNY rzad ( ktorym kierowalby permier majacy nieograniczona wladze nad wosjkiem i innymi sprawami i powolywani przez niego premierzy) wywalic sejm i zostawic marionetkowy senat ktory przygotowywal by ustawy no i oczywiscie powolac trybunow ludowych zeby bronili praw ludzi! :) Moze w koncu wtedy zrobil by sie pozadek w Polsce.(system ten bylby podobny do systemu starozytnego Cesarstwa Rzymskiego)

to tak wybieglem z tematu... :)
te glosowania to jedna wielka parodia ... a wiecie czego ? bo jak widze ze polowa osob nie ma pracy a w okol tylko smrod bida i ubostwo, albo ze inne panstwa manipuluja polska albo wkoncu to, ze politycy uchwalaja ustawy tylko na swoja kozysc to ZYGAC SIE CHCE.

Panowie przejdzmy do konkretow a nie ciagle dochodzenie do koryta...

REWOLUCJA!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: N 31 lip 2005 14:49 
Peon Slayer

Dobrze gada!! Zrobmy rebelie :)

Tytuł:
PostNapisane: N 31 lip 2005 15:19 
vivia la revolicion!!!!!!!!!!!!!!

albo zobic przewrot tak jak piłsudski, wjebac sie do sejmu i na sile go przejac i dopiero wtedy zrobic to co by bylo najlepsze ( nie dla nas jako jednostek tylko dla calej polski)

Tytuł:
PostNapisane: N 31 lip 2005 15:46 
Peon Slayer

Andrzej napisał(a):
Dobrze gada!!

Kretyńsko gada. Nie ma żadnych gwarancji że po takim przewrocie nie mielibyśmy władzy o jakości SLD, z tym że z wielokrotnie większymi możliwościami, ale za to zupełnie bez możliwości zmiany.

Tytuł:
PostNapisane: N 31 lip 2005 16:32 
Lusted & Hasted Peon

Andrzej napisał(a):
Glosujesz na niego bo rzekomo mial racje w tej sytuacji?

Miał rację jak wyszedł z poprzedniego przesłuchania. Przewidział wtedy że się upieprzą do niego i będą próbować zniszczyć przed wyborami. I za wszelką cenę będą chcieli coś wmówić i oskarżyć, żeby tylko mu sądaże zmalały. Ciekawi mnie czy zgłoszą do prokuratury zgłoszenie o przestępstwie. Moim zdaniem tak i będą mogli powiedzieć: On jest zamieszany w aferę zobaczcie jego sprawę bada prokuratura! (Jak nie był kandydatem na prezydenta nikt nie wspominał o jego przesłuchiwaniu!) Parodia PRAWA!!!

To będzie głosowanie chyba nie za ale przeciw parodii jaką nam chce zgotować pseudo prawica.

P.S. Nigdy nie sądziłem że będę bronił komucha.

Tytuł:
PostNapisane: N 31 lip 2005 21:27 
Primo: Lech Kaczynski a nie Jaroslaw.
Secundo: Pominales, Zbigniew Religa, kandydat nr 3 w sondazach...

Dlaczego nie Wlodek C.? Bo to oszust.
Najpierw upieral sie ze nie wystartuje, caly czas bylo o nim glosno wlasnie z powodu "ze nie startuje" - a pozniej znow byl we wszystkich mediach, bo zdecydowal sie "startowac".
W dodatku ostatnio wystepowal po 20:00, bo mial cos do powiedzenia narodowi, i co powiedzial? Ano nic nowego, pogadal pare minut o gornikach i zrobil sobie darmowa kampanie w czasie najwyzej ogladalnosc.
Podobno to nie kandydat SLD, a kto go finansuje? Kto go wspiera, kto jest w jego komitecie wyborczym? Sami ludzie z SLD.

Ktos kto juz w kampanii klamie i oszukuje - nie ma moralnego prawa byc prezydentem.

Tytuł:
PostNapisane: N 31 lip 2005 21:41 
Tertio: Nie Roman Giertych, a Maciej. Zresztą było już o tym.

Z Kaczyńskimi jest zasadniczo ten problem, że i tak nie idzie ich odróżnić:-).

Offtopic: Przyjaciel_Wasz ustanowił rekord w prędkości z jaką otrzymał czerwoną kartke ;-)

Tytuł:
PostNapisane: Pn 01 sie 2005 5:13 
Peon Slayer

Cytuj:
P.S. Nigdy nie sądziłem że będę bronił komucha.
Ta. Szczegolnie komucha ktorego nie warto bronic...O niego ty sie nie boj. Tyle lat przetrzymal to wytrzyma nastepne lata. Kamunisci sa jak karaluchy.
Cytuj:
To będzie głosowanie chyba nie za ale przeciw parodii jaką nam chce zgotować pseudo prawica.
A wiec chociaz ty sie zgadzasz ze to co ogladamy to nie prawica a pseudo prawica :)
btw:
Grunt napisal chyba pierwszego w miare do przeczytania posta :) Ale i tak rekord jest.

Tytuł:
PostNapisane: Pn 01 sie 2005 14:30 
Lusted & Hasted Peon

Ja się zawsze zgadzałem, że Polska prawica nie jest klasyczną prawicą w stosunku do ekonomii tylko prawicą w stosunku do Kościoła.

Pisałem też że nie można obrażać sie na wybory bo o to walczyliśmy za poprzedniego systemu!

Tytuł:
PostNapisane: Wt 02 sie 2005 11:21 
Peon Slayer

Walczylismy o wybory to prawada. Ale czy nie mamy prawa wymagac jak najlepszych rozwiazan? Mnie to naprawde dziwi ze niektorzy malo wazni ludzie w swicie polityki wiedza co trzeba zrobic a politycy przescigaja sie w coraz to kretynskich pomyslach jak zalatac dziure budzetowa.

Tytuł:
PostNapisane: Wt 02 sie 2005 13:22 
Lusted & Hasted Peon

Andrju masz ty rację!

Tytuł:
PostNapisane: Wt 02 sie 2005 17:35 
cala taka revolucja miala bypolegac na wypromowoniu, ustawieniu na waznych stanowskiach ludziy wiedzacych co maja zrobic. mozna by to bylo zrobic nawet na sile , taki maly przewrocik^^

Tytuł:
PostNapisane: Wt 02 sie 2005 17:43 
MODERATOR

Schodzicie z tematu. A mnie zastanawia jakie argumenty mieli ci co na Leppera zagłosowali :shock:

Tytuł:
PostNapisane: Wt 02 sie 2005 19:56 
Rushing Peon

Moze i kiedys leper dobrze gadał. Ale teraz jest na przekor swoim argumentom - ubiera sie jak wielki pan a walczy o wolnosc dla chlopow napychajac kieszenie gotowka - nonsens

Tytuł:
PostNapisane: Wt 02 sie 2005 21:03 
a mi sie wydaje ze na leppera glosowaly osoby granatem oderwane od pluga alo grosowali dla jaj:/

Tytuł:
PostNapisane: Wt 02 sie 2005 21:25 
Peon Slayer

To jest tak. Są ludzie powiedzmy sobie szczerze...mało inteligentni. Takich osob jest naprawde wiele w Polsce. Takimi ludzmi moga byc np rolnicy (nie wszyscy oczywiscie). Nie wiedza co sie dzieje na swiecie. I wyskakuje im taki lepper ktory powie im co to bedzie gdy on zostanie prezydentem. Ludzie nie maja na tyle inteligencji by polaczyc to w calosc i zalapac ze to sie w ogole kupy nie trzyma i ze to wypalic po prostu nie moze. Glosuja na niego slepo...A wszystko przez nasze złe (czyt. glupie) elity. Czemu to chyba kazdy wie?

Tytuł:
PostNapisane: Wt 02 sie 2005 22:24 
MODERATOR

To nie jest winna takich czy innch ludzi. To winna naszej mentalności. Wewnętrznych przekonań,tradycji, wartości, przywyczajeń itp. Poprostu jesteśmy już tak ukuci...większość z tych kandytatow dobrze to pokazuje. Mamy ludzi ,którzy grają na naiwności innych, wykorzystują ich głupotę i niewiedzę. Mamy takich co powołują się na religijne wartości (kompletnie ich nie rozumiejąc) by mieć jeszcze więcej głosów. Inni lecą tylko na władzę , niektórzy marzą o utopi i przeceniają siebie i Polaków. Reforamatorzy też są. Ale oni i tak zbyt słabi, ulegi by coś zmienić. Polacy wolą populistów i chcą mieć wszystko teraz zaraz a najlepiej JUŻ! :/ widzę to nawet po sobie i staram taki (i jemu podobne) "polaków odruchy bezwarunkowe" wykasować z siebie. A to jest cholernie trudne...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 251 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC [ DST ]