Błedów z GI nie mam jak skomentować. GII zainstalowałem, wrzuciłem swoje sav'y i zaczełem szukać błędów...znalazłem kilka trików jedynie.
Xardas -> na początku po wprowadzeniu idze on poczytać księgę. Należy go wyprzedzić i przeczytać pierwszą księgę. Dostaniemy +25 doświadczenia, odezwiemy się do Xardasa dzięki czemu druga księga będzie wolna. Na farmie błędów nie znalazłem. Potem w lesie można 'zmusić' wilki by walczyły z orkiem...ale to nie błąd przeciesz. W Khorinis...mozna sobie ułatwić wejście do ratusza. W nocy możemy poprostu obejść od tyłu strażników i przeskoczyć przez skrzynię.
Dalej już nie biegałem....zresztą o błędach nie miałem pisać.
Odnośnie tarczy:
Cytuj:
To jest jeden z głupszych możliwych argumentów
Hmm racja. Potem napisałeś o nie najgorszym systemie walki tak? Otóż on jest dobry. Skoro system walki nawet na jeden miecz został dobrze opracowany to oczywiste jest ,że tarczy należy się pozbyć. Przeszkadzała by tylko w ataku. A blokuje się mieczem tak jak tarczą. Dla MNIE tarcza by nic nie wniosła do GII
Odnośnie zagadek:
Cytuj:
Tylko po co w takim razie w ogóle je dano?
Bo to cRPG a nie H&S!
Liniowość:
Cytuj:
"Gra zajmuje sporo czasu" - to nie ma żadnego związku z liniowością
Liniowść zauważasz, gdy przechodzisz grę po raz xx. Najczęściej to dotyczy gier na jeden czy dwa wieczory. Gothic należy do gier ,które przechodzisz przez kilkanaście wieczorów. Więc od pierwszego razu z Xardasem w jego wieży do zabicia ostatniego smoka minie tyle czasu ,że zapomina się o tym co się przeżyło gdzieś w pierwszych dniach.
Cytuj:
" GII masz trzy drogi" - trzy długie linie, mocno nakładające się na siebie zresztą. To nie jest nieliniowość. "
"prawie każde zadanie na 2-3 sposoby możesz wykonać." - ?? Na to nie wiem kompletnie co powiedzieć, bo zdawało mi się że było tak tylko z rodzynkami...
Nie pamiętam żadnych rodzynek

Mocno nakładającie się? Wychodzisz od Xardasa i spotykasz bandytę. Tylko jedno wyjście? Potem farma i możliwości dostania się do miasta też tylko jedna wersja? Miasto i tylko jedna możliwość zatrudnienia? Główne zdanie w mieście - to ci złodzieje...nie musisz na nich zakapować przeciesz? Masz 3 gildie? Trudno się czepiać tego ,że każde rozwiązanie prowadzi do zabicia smoczków (w dowolnej kolejności)