haha musisz miec ostatnie zdanie nawet jesli jest to stek bzdur bo popatrz co ty tutaj wypisujesz musze ci cos wyasnic:
Cytuj:
Fajnie. Kolejny stek bredni i dalej nie dostałem odpowiedzi na swoje pytanie. To ja może podsumuję jakie ono było, przy okazji rozbijając je na dwa człony.
Po pierwsze - teraz też możesz sobie "świniaka ubić i mięso będzie". Co się w tej kwestii niby zmieniło że mówisz o tym w czasie przeszłym?
Po drugie - co ma okazjonalne ubicie sobie świni na mięso na prywatny użytek do o wiele bardziej globalnego problemu głodu dzieci?
1. Mieso bedzie ale zarobku z tego tytulu nie bedzie
2. Ano duzo bo jak nie ma pieniedzy w takich rodzinach (chodowniczych) to i nie ma za co kupic jedzenia (wysil ta mozgownice) PRZECIEZ nie beda jesc samego miesa a jezeli sie im swinia nie zwroci to juz maja -% kasy w dol ....
Cytuj:
To jest aż smutne, jak można być TAKIM bezmyślnym ignorantem i nic
sobie z tego nie robić... Może ktoś inny ci to wyjaśni, mnie się po prostu nie chce.
zaden argument .... na to tez potrzebujesz widze dowodow prosze bardzo:
Cytuj:
notatek służbowych i z zapisków prywatnych Michała Falzmanna można wyciągnąć wniosek, że jego pojawienie się w Najwyższej Izbie Kontroli i szybkość, z jaką się posuwał, musiała być czymś w rodzaju "tornado", że w instytucjach, w których przeprowadzał badania: w Ministerstwie Finansów, w Narodowym Banku Polskim, Banku Handlowym S A, Banku PKO S.A., w FOZZ, w firmach z nimi powiązanych jeszcze się z czymś podobnym nie zetknięto. W ciągu kilku dni Falzmann przeprowadził dziesiątki rozmów, poczynając od prezesów NBP czy BH, poprzez dyrektorów departamentu w Ministerstwie Finansów, po księgowych i pracowników Urzędu Ochrony Państwa, z których wyłania się dokumentacja i potwierdzenie precyzyjnego rabunku państwa polskiego, o którym pisał w swoich artykułach w CDN. Jak to się dzieje, że istnieje taka instytucja jak Fundusz Obsługi Zadłużenia Zagranicznego, a dług polski lawinowo wręcz powiększa się? W Notatce służbowej nr 3 z 9 kwietnia zapisał, iż od dyrektorów Departamentu Współpracy z Zagranicy i ich doradców otrzymał informację, że:
Dług polski wynosi 46 mld USD, z czego 12 mld dla Klubu Londyńskiego jest nie spłacane od 1981 roku (wierzytelność sprzed 26.03.1981 r.), natomiast Klub Paryski jest nie spłacany od 1.01.1984 r. Nic nie jest rejestrowane w zakresie spłat. Przychodzą potwierdzenia o dokonaniu cesji, ale z punktu widzenia formalno-prawnego dług nie jest spłacany (...).

jeszcze raz : gdzie ty zyjesz??
Cytuj:
Biedne ludzie muszą być naprawdę biedne z trybunami ludowymi twojego pokroju. Mówisz mi tu o klęsce głodu i spowodowanych przez nią śmierciach,
czytanie ze zrozumieniem sie klania...
Cytuj:
moze nie padaja jak muchy ALE ZYJA W GLODZIE JEDZA JEDEN POSILEK kurwa czlowieku co ty nigdy nie widziales biednych ludzi ??
Cytuj:
Jakby "dudniali" we wszystkich mediach to artykuł o tym byłby nieco łatwiejszy do znalezienia, co? A dalej takowego nie widziałem (ten co wkleiłeś się nie liczy, bo zupełnie nie jest o tym). Krótki, prosty i logiczny wniosek - nie "dudniają o tym we wszystkich mediach".

poogladaj sobie Polsat

poczytaj gazety
Cytuj:
Jeśli reszta jest też taka jak to, to mi się też szukać nie chce. Z tego artykułu (już pomijając to że w moich oczach "Trybuna" nie należy do najlepszych źródeł) zupełnie nic dla tej dyskusji nie wynika.
R0tfl czyli ten fragment i trybuna klamia

a matematycznie zaokraglajac glod 25% wychodzi 0 HURA NIE MA GLODU I BEZROBOCIA JAK FAJNIE

sluchaj rozrozniaj zaokraglanie jednosci do dziesiatek ....
25 = 30 28=30

natomiast nie skomentowales drugiego argumentu , ktory jest prawda, przeciez nikt nie robi sond na wsiach....
Cytuj:
Człowiecze, jak nie wierzysz to się popytaj, ale w tym, pożal się Boże, "sporze" to ja tu się trzymam rzeczywistości, a ty już dawno fruwasz w swoim własnym małym światku. I to jest prawdziwe EOT.
buahahha ta jasne twoja rzeczywistosc: Polska miodem i mlekiem plynaca ( moze i jest tak w Warszawie dla miliona osob)
Moja rzeczywistosc: Polska z ktora nalezy cos zrobic a nie uwazac ze wszystko jest wporzadku
A tutaj zrodlo:
http://www.polsat.com.pl/centrum/news2? ... 52937&nr=0 
wiadomosci.wp.pl
Cytuj:
Polskie dzieci żyją w ubóstwie
W Polsce odsetek dzieci żyjących w ubóstwie jest dwukrotnie wyższy niż w Czechach, alarmuje "Rzeczpospolita" i dodaje, że prawie 13% dzieci w naszym kraju wychowuje się w rodzinach, których dochód jest co najmniej o połowę niższy od przeciętnego. Gazeta powołuje się na najnowszy raport UNICEF.
Biedne dziecko nie pójdzie do płatnego przedszkola. Uczęszcza do tych placówek zaledwie 38,2% dzieci w wieku 3-5 lat. Te bez przygotowania przedszkolnego mają potem gorsze wyniki w nauce. Jeśli nawet w szkole są jakieś bezpłatne zajęcia pozalekcyjne dziecko z ubogiej rodziny rzadko na nie trafia. Na korepetycje nie ma szans. Nie lubi szkoły, zaczyna wagarować. Jest spychane na margines przez rówieśników.
"Rzeczpospolita" pisze, że to właśnie dzieci są najbiedniejszą grupą wiekową wśród Polaków. Pośród ludzi, którzy korzystają z pomocy społecznej, dzieci i młodzież do siedemnastego roku życia stanowią aż 44%.
Główną przyczyną ubóstwa dzieci nie jest patologia w rodzinach. Największy wróg to bezrobocie. Mapa dziecięcej biedy w Polsce niemal pokrywa się z mapą bezrobocia. W Świętokrzyskiem i Warmińsko-Mazurskiem ponad 40% dzieci pochodzi z rodzin ubogich.
W Unii Europejskiej najmniejszy odsetek dzieci żyjących w ubóstwie mają Dania (2,4%), Szwecja (4,2%) i Czechy (6,8%); najwyższy: Polska (12,7%), Hiszpania (13,3%), W.Brytania (15,4%), Irlandia (15,7%) oraz Włochy (16,6%).(PAP)

gdzie ty sie urodziles i zyjesz ze tego nie widzisz