Witam wszystkich szanownych graczy War2

. Od pewnego czasu pracuje nad fanowskim dodatkiem do Warcrafta 2 lecz niestety pracy jak dla jednej osoby jest (mowiac cenzuralnie) baaardzo duzo. Poszukuje wiec kilka osob (dwie lub trzy) ktore zechcialyby mi pomoc w tym dziele. Owocem pracy bedzie oczywiscie zupelnie odnowiony RTS w starym, dobrym stylu. Wspomne teraz co dodatek ma do zaoferowania:
+ dwie nowe rasy (krasnoludy i wysokie elfy)
+ ZRÓŻNICOWANIE pomiędzy rasami (każda rasa będzie miała swoje silne strony oraz unikalne jednostki)
+ nowe jednostki i ulepszenia do starych ras
+ nowe czary
+ nowe kampanie (i bohaterowie)
+ masa nowych mozliwosci strategicznych
+ neutralne jednostki (coś jak "Neutralni-Wrogi" w Warcrafcie 3 xP)
+ usprawniony interfejs (dodatek bazuje na Wargusie - warcraft2 zapisany w skryptach .lua): zaznaczanie max. 18 jednostek, produkcja "kolejkowa" (jeden po drugim), używanie czarow grupa magow (bez jakiegos kombinowania z "ctrl+1" xp).
+ bohaterowie będą posiadac wlasne specjalności oraz regeneracje hp (oczywiscie gra nie bedzie sie opierala wylacznie na bohaterach xp - jak w War3 - lecz jedynie uwazam, ze w War2 jednak sa odrobinke za slabi i za malo wyrozniajacy sie sposrod jednostek)
+ komputer bedzie uzywal wszystkich zaklec (wlacznie z np.: tworzeniem szkieletow)
pod znakiem zapytania znajduja sie:
? awans bohaterow (to juz by chyba bylo zbyt podobne do warcrafta3 chociaz z drugiej strony to zalezy od wykonania)
? nowe tereny potyczek
? "przerywniki" miedzy misjami w kampaniach
? drzewka rozwoju dla wiekszosci jednostek... czyli albo gracz wybiera jednostke: "Ent" i ma mozliwosc szkolenia "Entow" albo wybiera: "Opiekuna Drzew" i moze szkolic wlasnie te jednostke. Ent bedzie powolny, duzy (wielkosci farmy), wytrzymaly wrecz swietny murek dla lucznikow ;P. Opiekun Drzew bedzie istota latajaca o srednim ataku z mozliwoscia masowego uzdrawiania. Wybor gracza bedzie zalezec od jego osobistej strategii. Nie jestem pewien ile powinno byc takich wyborow, wiec dlatego jest to pod znakiem zapytania.
http://rapidshare.com/files/276467901/N ... s.rar.html - oto screeny z obecnej wersji tego dodatku. Gdyby link wygasl dajcie znac to wstawie jeszcze raz. Graficznie rasa krasnoludow jest niemalze kompletna (nameczylem sie nieco xP).
Podsumowujac... dodatek "Dark Sides of Alliance" - bo tak obecnie go nazwalem ze wzgledu na fabule ktora chcac nie chcac wykreowala sie juz w mojej glowie xP (wiem, troche za wczesnie na to, no ale coz) - calkowicie moze odmienic Warcrafta 2... i to na lepsze. Sam jednak szczerze mowiac nie dam sobie niestety rady. Jednej osobie naprawde ciezko cos takiego zrobic. Potrzebuje wiec Waszej pomocy ;P. Jedna, dwie badz trzy osoby wystarcza. Wymagana znajomosc skryptow .lua (w tym wlasnie pracuje - korzystam z dobrodziejstw Wargusa) lub sprawne poslugiwanie sie grafika 2d. Udowodnijmy, ze "Warcraft 2 dalej zyje

", pokazmy, ze fani potrafia wszystko i wykreujmy własnego Warcrafta w którego potem z dumą będziemy mogli pograć na prywatnych serwerach

.
Pozdr.