Tak wlasnie zaczyna sie news na stronie
http://www.gram.pl/news.asp?id=1703
Cytuj:
Według informacji The New York Timesa, Blizzard oficjalnie zapowiedzieć ma dzisiaj ekranizację swojego hitowego MMORPG-a - World of Warcraft. Dzięki współpracy developera z wytwórnią Warner Bros.' Legendary Pictures (Batman: Początek) powstać ma obraz mogący śmiało rywalizować z Władcą Pierścieni.
Poza tym jednak gazeta nie podaje żadnych informacji na temat reżysera czy obsady tej produkcji. Można mieć jedynie nadzieję, że wysoki budżet pozwoli na uniknięcie kompromisów w tej materii. Szczególnie, że ambicje Blizzarda są naprawdę spore. "Chcemy stworzyć jeden z najlepszych filmów na świecie" - mówi przedstawiciel firmy. Skoro udaje się z grami, to musi się i udać z kinową produkcją - argumentuje.
Być może rzeczywiście coś w tym jest. World of Warcraft to marka już tak znana i rozpoznawalna, że twórcy gry z pewnością nie pozwolą na szarganie jej opinii jakimiś drugorzędnymi filmidłami. Ale "jeden z najlepszych filmów na świecie"? To brzmi cokolwiek buńczucznie... No ale zobaczymy - może się uda.
Albo okaże się, że to wszystko jedna wielka plotka. Oficjalne informacje - przybywajcie!
Jestem ciekaw Waszego podejscia do tego wszystkiego. Ja jestem bardzo ZA ekranizacja tego projektu, bo jest co ekranizowac
Zrodlo informacji: link powyzej